Tuning

VIDEO: Ugurali V10 motor iz BMW-a M5 u seriju 1!

Iako smo već prije čuli za seriju 1 u kupe izdanju u koju je ugrađen monstruozni V10 motor iz E60 generacije ultimativne sportske limuzine M5, ovo je prvi kompakt za koji smo čuli da je dobio istu nadogradnju. Radi se o motoru obujma 5 litara koji do stražnjih kotača dostavlja 507 KS i 520 Nm, te se vrti do maksimalnog broja okretaja od 8250 o/min. S njim pod poklopcem dotični M5 može dokazano ubrzati do stotke za 4,2 sekunde i bez problema dostići elektronički ograničenih 250 km/h.

BMW serije 1 s V10 motorom

BMW serije 1 s V10 motorom

Stavite taj motor u manju i lakšu seriju 1 i otprilike znate što možete očekivati. Uzmite još u obzir da je motor blago dorađen kako bi davao 550 KS i vrtio se do još viših 8800 o/min. Već prvim glasanjem u videu snimljenom tijekom održavanja utrka SCC500 Deutsche Meisterschaft Rolling50 1000 automobil otkriva svoj potencijal, koji je kasnije dokazao odmjeravanjem s automobilima kao što su Mercedes-Benz C 63 AMG Coupe i novi BMW M4. Nažalost, netko je mislio da je dobra ideja snimiti utrku ubrzanja sa startne linije pa zapravo ne vidimo koji je automobil prvi prešao crtu na drugom kraju, no bar vidimo da ovaj BMW nije imao problema s održavanjem tempa. S ubrzanjem do stotke za 4,4 sekunde i maksimalnom brzinom od 340 km/h to niti nije čudno.

BMW serije 1 s V10 motorom

BMW serije 1 s V10 motorom

Nemamo informacije o dodatnim modifikacijama, no za pretpostaviti je da vlasnik nije samo ugurao novi motor i otišao na pivo. Najbolji dio je to što svojim izgledom ne provocira misao da se radi o toliko brzom kompaktu, odnosno rječnikom inozemnih ljubitelja automobila ovaj je BMW serije 1 još jedan primjerak „sleepera“ poput Lade o kojoj ste čitali na stranici. Izvana izgleda kao običan 120d s dizelskim motorom sa 163 KS, što je zapravo i bio u početku prije prerade.

izvor://automobili.dnevnik.hr/

Comments

comments

Na vrh