Lifestyle

Deponija “najskupljih” automobila

Dok mnogi gradovi imaju problem sa deponijama raznih vrsta smeća,kriminala i siromaštva, Dubai, zadnjih godina se bori sa zanimljivim problemom skupih sportskih automobila koji su napušteni.

Naime,Dibai je poznat kao centar naftne industrije.Kao takav privukao je mnogo investitora i ulagača.Obzirom na njihov raskošan,potrošački stil života svi su posjedovali najbolje i najnovije automobile poznatih brendova.Sve dok nije nastupila globalna kriza.

Nakon što je nastupio finansiski kolaps u Dubaiu,mnogi investitori strani a i domaći su bili primorani da bježe zbog svojih velikih dugovanja.Opće poznato je da je u Dubaiu neplaćen dug krivično djelo.Togom svog žurnog odlaska ostavljali su svoje automobile,na parkinzima,aerodromima…U nekima su bili čak i ključevi.

Automobili marke Ferrari, Porshe, BMW, Mercedes stoje tako napušteni u Dubaiju.Stanovnici ovog grada se žale na loše neuredno okruženje parkiranih vozila koja sakupljaju prašinu. Jedina pozitivna strana svega je što se zaplijenjena vozila prodaju na aukcijama ispod cijene.

Dubai: Problem napuštenih luksuznih automobila

Dubai: Problem napuštenih luksuznih automobila

Comments

comments

Na vrh