Novosti

AUDI A3 PAO NA VAŽNOM TESTIRANJU

NAJPRODAVANIJI MODEL AUDIJA,  EMITUJE DVA PUTA VIŠI NIVO DUŠIKOVIH OKSIDA OD DOZVOLJENOG, PRENOSI REUTERS.

U laboratorijskim testovima koji nadgleda Zajedničkog istraživačkog centra (JRC) Europske komisije, pokazala je da je Audi A3 znatno prekoračio zakonske granice koje se odnose na emisije NOx.

Dva testa vodi  Audi A3  jer se emituje oko dva puta više dušikovih oksida od dozvoljene, iako je jedan test urađen  kada je motor bio hladan. Glasnogovornik za Audi  rekao je za Reuters da je A3 nezavisno testiran i da su rezultati bili u redu, a nije bio obaviješten o rezultatima ispitivanja koje je sproveo JRC.

 

 

Međutim, to je još jedan pokazatelj da Volkswagen ne može riješiti probleme koji ga prate već više od godinu dana.Kompanija je kažnjena oko 19 milijardi $ zbog kontroverznog softvera na motorima 2.0 i 3.0 TDI.Oko 11 miliona vozila su pogođeni ovim problemom. U međuvremenu, u Južnoj Koreji kažnjen je  VW sa 15 miliona $ za lažno oglašavanje.Audi nije jedini brend pod VW-a krovoom koji se suočava problema ove vrste.Njemačko Ministarstvo i federalni transport vlasti su stavili pod lupu i Porsche. Pored toga, Evropska unija se izjasnila da  najmanje sedam zemalja članica nije pružio odgovarajuće informacije u vezi sa testiranja štetnih plinova, tako da se protiv njih može pokrenuti pravne mjere, koje su Njemačka, Španjolska, Luksemburg, Češka, Litva , Grčka i Velika Britanija.

Comments

comments

Na vrh